Wkur@#$%wiają mnie po raz n-ty "górnicy" i ich sk

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

Zamieszczone przez piotrek_gdy
    węgiel jest strategiczny a to już delikatna różnica :wink:
    idąc tym tropem nie ma czegoś takiego jak przemysł strategiczny, o którym piszesz.
    Bo przecież wszystko można kupić?

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

westwi78,
      dywersyfikacja
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Zamieszczone przez piotrek_gdy
        dywersyfikacja
        no, zwłaszcza w czasie W.

Komentarz

• Alonzo_
          RS
          • 2009
          • 2460
          • Hyundai

Tjaaa dywersyfikacja. W naszych realiach geopolitycznych.
          Piotrze nie wiem jak to rozumiesz ale dla mnie węgiel o górnictwo bo Ty jako lekarz, rolnik czy inny tego nie wykopie. Chyba, że mnie zaskoczysz. Górnictwo ale poukładane a nie w takiej zwyrodniałej postaci jak to o którym tu mówimy.
          A od kogo wy chcecie dywersyfikować dostawy surowców? Skąd? To musimy wieć własne bo za chwile przyjdzie kolejny szreder co g ruski przekupi i będzie osaczanie nas
          Nie mamy gazu, ropy to choć węgiel musi nas zabazpieczać. Gaz i ropa to wiadomo tylko skąd. A węgiel? Zawsze sie go kupi okrężną drogą ale po ile i jak go dostarczyć w niektórych sytuacjach? To już może być kłopot. Anglicy z Francuzami nam w paczkach będą zrzucać? Na nich zawsze możemy liczyć. Jak i na Ruska i Niemca - że kiedyś znów na nas najadą.

Komentarz

• WIELKIBONGO
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1594
            • Superb II (3T4)

Alonzo_, zgadzam się z Tobą w 110%
            Nie mam nic do górnictwa i do samych górników
            Ale taka patologia jak teraz nie może trwać
            Wszystkim dokręcają śrubę i zabierają co się da
            "Świetym krowom" na śląsku nie wolno bo oni musza mieć jak za Gierka
            NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
            PÓŹNIEJ BYŁ BKD
            BYŁA TEŻ CEGA
            A TERAZ JEST SUPERB CBBB
            MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

Panowie, ogarnijcie się, bo tego się już nie da czytać. Jeden skacze drugiemu do gardła. Zachowujcie się jak dorośli ludzie. No i czy w każdym możliwym temacie rozmowy musi się pojawić polityka? Czy leci z nami moderator? Może któryś przyjrzałby się dokładniej co tu się dzieje :idea:
              رافال
              Spoty
              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

Jaki moderator? Do jednych - tych ze śląska - nie dociera to, że muszą się pozbyć tych wszystkich związkowców i wszelkiego rodzaju sztucznych narośli na kopalni, żeby to się zaczęło kręcić. Dla nich najlepiej, abyśmy dopłacali do interesu przez całe życie. Jeżeli to taki strategiczny surowiec, to dlaczego nie ma na niego zbytu? Taki on zajebiście strategiczny jak papier toaletowy z biedronki.
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

rafiki, to nie jest skakanie do gardła tylko wymiana informacji

Alonzo_, jeszcze raz powiem - ja nie mam nic do górników- szanuję ich ciężką i niebezpieczną pracę(zresztą jak wiele innych zawodów) ale chodzi mi tylko o to że nie mogą być jedyną uprzywilejowaną grupą zawodową
                  inni zrzekli się swoich przywilejów- mogą i górnicy

ktoś wyżej napisał o związkowcach i kasie którą biorą - to IMHO jest zło, ale też jest wiele innych patologii
                  Alonzo_, ty jako górnik wiesz więcej o patologiach w górnictwie, ja wiem więcej o służbie zdrowia i wymiarze (nie)sprawiedliwości :diabelski_usmiech
                  chodzi o to żeby to eliminować we wszystkich dziedzinach
                  i przyjazd górników do Wawki i dymienie(mam kilka zdjęć z takiej związkowej manifestacji i zachowań "związkowców" ) - IMHO sorry ale to nie jest rozwiązanie
                  bo szary obywatel dostrzega tylko że walczycie o wasze przywileje
                  w czym lepszy jest emerytowany górnik biorący deputaty węglowe od emerytowanego marynarza, stoczniowca hutnika czy ... rolnika którzy są pozbawieni takich przywilejów a też mają ciężką i niewdzięczną pracę
                  spójrz np. na prokuratorów czy sędziów- mają immunitet, ciepłe posadki, za nic nie ponoszą odpowiedzialności nawet jak skrzywdzą człowieka- my zapłacimy z naszych podatków za ich błędy
                  tego właśnie chcesz? :roll:
                  dla mnie jako szarego obywatela - wszelkiespółki z udziałem skarbu państwa to właśnie okazja do kolesiostwa i wsadzania królika i jego krewnych do takich miejsc
                  a później co?
                  czytasz że żona Hofmana brała kasę z KGHM diabli wiedzą jak długo, on sam wylatuje z partii za nasze pieniądze, zbawca stoczni- człowiek Prezesa jak został szefem Stoczni Gdańskiej to od razu sobie pensję podniósł pomimo tego, że stocznia miała problemy finansowe
                  Sorry- jak odchodziło SLD od władzy to Stocznia Gdynia stała finansowo dobrze, kolejni podzielili ją na stocznię Gdynia i stocznię Gdańsk bo trzeba było ciepłe posadki dla swoich
                  i tak to działa
                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

piotrek_gdy, na poprzedniej stronie (w dolnej połowie) miałem zupełnie inne wrażenie.
                    Enriquez, no właśnie nie dociera. I to nie nie dociera od 5 minut tylko nie dociera od lat.
                    Naprawdę myślicie, że ta dyskusja cokolwiek zmieni? :roll:
                    رافال
                    Spoty

Komentarz

• Alonzo_
                      RS
                      • 2009
                      • 2460
                      • Hyundai

piotrek_gdy
                      reset.... :shock:
                      Wróć do początku tematu bo się pogubiłeś coś chłopie.
                      Górnikiem ja? Jesli to mi przyspieszy emeryture to może być taka wersja :szeroki_usmiech . Ale tylko jeśli założymy, że kopałem endurakami glebę powierzchniowo a nie pod ziemią ryjąc nimi przez kilka lat w terenie
                      Wcześniej napisałem już tak wyraźnie , że lepiej nie potrafie - co sądze w temacie tego naszego górnictwa jako zorganizowanej grupy przestepczej.
                      Także cos się kolego pomieszało chiba :wink: .
                      Jedynie uważam, że węgiel jest dla nas istotną sprawą a skoro węgiel to też i górnictwo bo łopatką w piaskownicy go nie wykopie się. Ale górnictwo efektywne a nie tylko efektowne w mediach i prasie, i działające na zasadach wolnego , zdrowego rynku a nie grupy mafijno-złodziejsko-roszczeniowej.

raffiki
                      się moderatorka Ci marzy widać ostatnio to wyraźnie.
                      OCPkowy Chuck Norris ?
                      Wrzuc na luz i nie wchodź w nie swoje kompetencje.
                      Dyskusja jak inne a, że czasami bardziej ekspresyjna w tonie i argumetach...taki akurat temat - budzący emocje.
                      Niekt nikogo personalnie nie miesza z błotem. Pewna grupa ma swoje racje inna swoje - standard

Komentarz

• rafiki
                        RS
                        • 2012
                        • 15975
                        • Superb III (3V3)

Alonzo_, nie marzy mi się tylko zauważ, że w coraz większej ilości tematów robi się zwyczajne bicie piany bo "moja racja jest najmojsza i ..uj" to się robi nudne

[ Dodano: Nie 30 Lis, 14 21:25 ]
                        a co do Chucka Norrisa to nie umiem tak jak on trzasnąć obrotowymi drzwiami
                        رافال
                        Spoty

Komentarz

• Alonzo_
                          RS
                          • 2009
                          • 2460
                          • Hyundai

Zamieszczone przez rafiki
                          Alonzo_, nie marzy mi się tylko zauważ, że w coraz większej ilości tematów robi się zwyczajne bicie piany bo "moja racja jest najmojsza i ..uj" to się robi nudne
                          No ale jak Ty sobie wyobrażasz rozmowy na takie właśnie tematy?
                          W końcu off-topic to możemy gadać o wszystkim. A jak ktoś poczuje się urażony może zawsze napisać do moda aby ten rozsądził.
                          Albo cenzura i piszemy milionowy post pt. czy lepszy mobil, motu, castrol czy olej po frytkach itp wałkowane do zerzygania dyrdymały ad:
                          Powiedz, że w tych wypowiedziach kolegów powyżej nie ma jednak racji w pewnych aspektach. Wbrew temu co wydaje się uważasz to jednak bardzo istotne tematy są :wink: Rzekłbym fundamentalne :lol aby w konsekwencji zadać sobie jedno ale to zajebiście ważne pytanie : jak żyć w takim posranym ustroju/kraju*?

*- niepotrzebne skreślić

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

Alonzo_, argument vs argument a nie "moja racja"
                            Zamieszczone przez Alonzo_
                            W końcu off-topic to możemy gadać o wszystkim.
                            Czasem mam wrażenie, że jednak nie
                            رافال
                            Spoty

Komentarz

• Alonzo_
                              RS
                              • 2009
                              • 2460
                              • Hyundai

Zamieszczone przez Alonzo_
                              W końcu off-topic to możemy gadać o wszystkim.
                              Czasem mam wrażenie, że jednak nie
                              Czyli coś w stylu:
                              .... bo "moja racja jest najmojsza i ..uj"
                              ???

I dlatego lepiej abyś nie był moderatorem
                              Bez urazy :wink:
                              Koniec OT

Komentarz

• kazik4x4
                                RS
                                • 2008
                                • 2728

Zamieszczone przez Wally
                                Zamieszczone przez gomar
                                Zrozumiałbym wasz płacz jakby do drzwi każdego polaka pukali naje...ba...ni górnicy i kazali dawać 1000 zł.
                                no ta zapraszam do Warszawy jak ta najebana hołota robi spacer po mieście...
                                Ciekaw jestem co byś powiedział jakby pod Twoim domem robili takie cyrki :roll:

Praca górników ciężka i nie do pozazdroszczenia - niech zarabiają jak najwięcej ale jak kopalnia jest nierentowna to plan naprawczy a jak to nie daje rezultatów to sprzedać lub zamknąć aby nie karmić darmozjadów, którzy siłą i "rozumem" najniższych w hierarchii trzymają się stołków :!:

Nie wytrzymałem :twisted:
                                +100%

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

Alonzo_, nie bardzo łapię to "coś w stylu" a moderatorem to nawet bym nie chciał być
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• Alonzo_
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2460
                                    • Hyundai

Jest trochę do sprzątania, tylko nie ma komu złapać "za miotłe"
                                    Informacje finansowe z kraju i ze świata. Aktualne i archiwalne: notowania giełdowe, kursy walut, wskaźniki gospodarcze, wiadomości ekonomiczne.

Komentarz

• Mr0czny
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 948
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

to ja sie pytam gdzie są tematy

"Wkur@#$%wiają mnie po raz n-ty "****" i ich sk"

zamiast kropek wstawić odpowiednie z linka Alonzo_

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9943
                                        • Ford

Zamieszczone przez Mr0czny

Wszystkim im trzeba zabrać przywileje i tyle... Nie ma co tworzyć kolejnego tematu z kolejną grupą zawodowa, bo i tak wymiana poglądów do niczego nie doprowadzi :szeroki_usmiech
                                        Adam... Używam:
                                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Zamieszczone przez Mr0czny

Załóz, to będziesz mieć. Ja założyłem apa

Komentarz

• Evil
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 721

apropo odbierania przywilejów. W KW już się zaczęło, do końca listopada, każdy pracownik musiał podpisać aneks do umowy, że po przejściu na emeryturę nie będzie "węgla" otrzymywał.
                                            Ja tam zatrudniając się na kopalnie nie myślałem zbytnio o tym, ale co mają ci powiedzieć co przez 24 lat im to przysługiwało, a teraz przed emerytura im to biorą. Podobno można s[prawe oddać do sądu na jakiś zborowy pozew, ale się w to nie bawię, bo tyle mi jeszcze lat zostało, że i tak i tak by to zabrali.

Nie włączam się do dyskusji bo w sumie każdy ma swoje rację, wiem jedno, że sytuacja się nie zmieni przez 5 najbliższych lat. Zmienić się może wtedy gdy przyjdzie całkiem nowa władza, lub każda kopalnia będzie robiła na swoją kieszeń, wtedy zacznie się inne myślenie.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9943
                                              • Ford

Emeryturki: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...zawa#BoxBizTxt
                                              Adam... Używam:
                                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Mr0czny
                                                Elegance
                                                • 2009
                                                • 948
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

hehe czyżby Zdzisław A wreszcie miał dostać za swoje

bo po zwolnieniu z funkcji wicedyrektora kopalni założył sobie nowy Zwiazek Zawodowy na KWK Wesoła (sam już nie wiem który... 20 może i 25) i śmieje sie wszystkim prosto w twarz biorąc taką samą kase jak za wice

Komentarz

• kazik4x4
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2728

Brawo Ewa Kopacz

Mimo, że jako premier oceniam ją słabo, to widac że babka będzie miała w odróżnieniu od facetów więcej jaj i rozgoni bande która bawi się kosztem społeczeństwa.
                                                  KW na krawędzi upadku, a krzykacze dalej swoje:

Według mnie rząd nie powinien naciskać na zamknięcie kopalń. rząd po prostu powinien przez podległuch mu ministrów wydac odpowiednim organom/urzędom zakaz umarzania/prolongowania/redukowania jakichkolwiek zobowiązań - podoatkowych, składkowych, środowiskowych itp i nierentowne molochy same na ryj by padły.
                                                  Zostawić rentowne zakłady, gdzie wydobycie jest nieskomplikowane technicznie, bez zagrażającego życiu i zdrowiu, oraz generującego koszty zagrożenia metanowego.
                                                  To nie lata 70-te, gdzie węgiel był podstawą gospodarki.

Komentarz

Pracuję...